経済学部 国際キャリアコース 講演会(第2回)

日時:2015年11月6日(金)16:20-17:50
場所:兵庫県立大学神戸商科キャンパス C105教室
講師:Dr. Jagannath Mallick (JSPS)
演題:India and the Global Economy
使用言語:英語
参加者:学部生,ICコースの学生,教職員

On November 6, forty-five International Career Course students in the School of Economics and a few professors were pleased to listen to a lecture in English by Dr. Jagannath Mallick, International Research Fellow of the Japan Society for the Promotion of Science concerning "India and the Global Economy." After covering some basic terminology, he presented various economic data from many countries to illustrate the past and current situation in each and to extrapolate the expected future trends. He focussed mainly on India, China, and Japan, but also discussed the overall changes in global percentages and growth rates for various measures, particularly comparing the BRICS nations with the developed nations, noting that many economic indicators are becoming stronger for the BRICS nations and weaker for the developed nations. He then noted a number of challenges India faces as it continues to develop. Following his lecture, he answered a number of questions asked by the audience, and a number of students stayed afterwards to ask further follow-up questions. This was the second of our fall special lectures in English. We were very fortunate to have such a fine presentation given at our school.

mallick_IMG_0857.JPG

mallick_IMG_0860.JPG