経済学部 国際キャリアコース Retreat(英語合宿)

日時:2015年10月23~24日
研修先:三木ホースランドパーク
参加学生数:48名
研修目的:「国際キャリアコース」に所属する学生の英語のトレーニングと国際的な活動・仕事への知識と理解を深めることを目的とした学外キャンプを行い,学生の勉学の意欲の向上をはかる。
使用言語:English
引率教員:Prof. Brian Bresnihan,Prof. Yasuko Ishiguro

At around 4:30 on October 23, all 48 ICC students boarded the bus at the Gakuentoshi Campus for the 45-minute ride to Miki Horseland Park for the annual overnight retreat. After the students settled into their rooms and had a good meal, the activities began. The first, reading aloud and discussion in small groups, was somewhat quiet but not overly so. The second, questioning and answering, was noisy and energetic, and the students clearly enjoyed themselves. This was followed by individual presentations, which were short and simple. Then it was time for baths and bed.

resized IMG_20151024_091843.jpg

resized IMG_20151024_110325.jpg

The next morning after breakfast, there were more opportunities to practice speaking in English. First, there was again something to read and discuss in small groups. This was followed by writing and remembering short conversations related to the reading. To wind this up, the conversations were presented to the entire class. Everyone did an very good job with these, and though many students seemed a little nervous, everyone also seemed to like doing this and listening to their classmates conversations.

resized IMG_20151024_141459.jpg

After another fine meal for lunch, there was an excellent presentation in English by Ms. Takahashi, who was one of The Evergreen State College exchange students last year, about her studies and life in the USA. This was followed by a workshop led by Prof. Meyer-Knapp of The Evergreen State College concerning the interesting topic of what values, qualities, or virtues the students thought were most important to them and to other people they know personally and as public figures. Then, we piled back onto the bus for the ride back to campus.

resized IMG_20151024_152205.jpg